Pe 6 august 2011 apărea pe Dealul Morii din Comana, județul Giurgiu, un spațiu inedit în peisajul contemporan, care a fost botezat Atelierul–muzeu Moara de hârtie.

Așa începea o poveste de prietenie prin educație și cultură, pornind de la meșteșuguri tradiționale și creative. Povestea avea să devină în 10 ani un proiect social în care și-au găsit locul 15 oameni din comunitate și de care se bucură și se vor bucura, sperăm, cât mai mulți vizitatori de toate vârstele. Multe s-au întâmplat într-un deceniu, dar important este că roata Morii s-a învârtit și a sporit frumusețea locului. Acum, la Comana, se află un Sat al meșteșugurilor cu ateliere de hârtie de mână, tipar şi legătorie, ateliere de țesut, lucru cu papura, cu lutul, fierărie, o tâmplărie, iar de anul acesta funcționează și două întreprinderi sociale – Bucătăria Dealul Morii, prin care oferim mâncare caldă persoanelor nevoiașe din comunitate și un atelier în cadrul căruia vom construi căsuțe din lemn.

La ceas aniversar, vă invităm să veniți și mai aproape de noi, să ne susțineți și să ducem împreună povestea devenind unul dintre cei 1000 de prieteni buni, oameni dornici să contribuie la menținerea peste ani si ani a acestui spațiu de poveste.

Programul week-end-ului aniversar 7-8 august 2021 îl găsiţi aici.

POVESTEA MORII DE HÂRTIE

Moara de hârtie este un loc creat să aducă bucurie. A fost idee și vis, iar acum a devenit realitatea la care lucrăm în fiecare zi.
Conceput ca  un Atelier–muzeu, Moara de hârtie, se dezvoltă ca un spaţiu ce reînvie, păstrează şi transmite mai departe tradiţii manufacturiere româneşti şi universale. Am început cu hârtia de mână, legătoria de carte şi tiparul manual, iar din 2016 am adăugat încă șapte meşteşuguri tradiționale în cadrul Satului meșteșugurilor.

This is a sample text. You can click on it to edit it inline or open the element options to access additional options for this element.

Produsele noastre

NOUTĂŢI

Un crâmpei de poveste,
magie și istorie

Urmărește povestea aici

ULTIMELE ȘTIRI

Vrei să te ținem la curent cu noutățile noastre?

ABONEAZĂ-TE LA BULETINUL NOSTRU INFORMATIV
SUS