Am descoperit Școala de la Bunești weekend-ul acesta, când am mers să susținem o demonstrație de hârtie manuală „școlarilor”, majoritatea studenți la arhitectură sau arhitecți.
Așezat în mijlocul naturii, într-o zonă încântătoare cu pădure, dealuri și râu, nu departe de sat, locul îți dă impresia că ești departe de civilizație. Asta, pe de o parte datorită liniștii pe care o simți în jur și, pe de altă parte, pentru faptul că aici nu există facilitățile cu care suntem obișnuiți în mod normal la oraș: electricitate, apă curentă etc. Este un fel de survival camp cum spunea dl. Petre Guran – unul dintre coordonatorii acestui frumos proiect.
Studenții, pe lângă faptul că se detașează de civilizație și văd ce înseamnă un trai simplu, total diferit de cel obișnuit, au posibilitatea să învețe practic ceea ce li se predă la facultate, experimentând tot felul de tehnici de construcție, inclusiv lucrând cu materialele pe care le foloseau bunicii noștri la construcția caselor lor, precum ar fi chirpicii.
Demonstrația noastră de hârtie manuală s-a integrat foarte bine în atmosfera de acolo pentru că am descoperit idei și principii care merg în aceeași direcție, împletind partea experimentală cu inovarea, tehnicile tradiționale, reciclarea, manualitatea, simplitatea.
Și ca să asortăm hârtia noastră cu munca lor, am experimentat hârtie manuală cu lut de Bunești și cu flori. A ieșit o minunăție! 🙂
Mulțumim mult pentru invitație organizatorilor Școlii de la Bunești, ne-a plăcut atât de mult atmosfera și ce se întâmplă în acel mic colț de rai, încât cu siguranță vom mai reveni.
Avem și ceva fotografii făcute cu telefonul de noi, dar mai așteptăm altele și de la participanții de la Bunești, când revin în mijlocul civilizației. 🙂
[slideshow]