Vom începe excursia cu vizitarea Sfintei Mănăstiri Comana, aşezământ ctitorit de Vlad Tepeş în anul 1461, (așadar, pe 27 septembrie s-au împlinit 550 de ani de la prima atestare documentară), a muzeului Mănăstirii, apoi vom admira chiar din faţa Mănăstirii superba privelişte către râul Neajlov. Ghidajul acestui obiectiv turistic va fi făcut chiar de unul dintre călugării ce vieţuiesc în acest sfânt lăcaş.
Excursia se va continua apoi cu vizitarea Atelierului – Muzeu Moara de hârtie, o iniţiativă de promovare a meşteşugurilor manufacturiere. Vom face o incursiune prin istorie şi vom afla informaţii interesante despre începuturile hârtiei în România şi în lume, despre legătoria de carte şi tiparul manual. Vom avea ocazia să vedem echipamente specifice acestor domenii, gravuri rare, tipărituri vechi, dar şi să ascultăm poveştile din jurul lor. Apoi, vom lua parte la un atelier de tipar înalt unde vom învăţa să tipărim ca pe vremuri.
Despre Comana
Comana se află în Parcul Natural Comana, cea mai mare arie protejată din Câmpia Română, cunoscută, în special pentru Rezervaţiile de bujor şi ghimpe. Parcul Natural Comana se întinde pe 25.000 de hectare şi cuprinde un ecosistem caracteristic deltei, cunoscut din vechime sub numele de Balta Comana, a doua zona umedă a României ca biodiversitate după Delta Dunării.
Transportul la Comana se va face cu maşinile personale, cei care nu au maşină vor participa prin amabilitatea celor cu maşini, în funcţie de locurile disponibile.
Plecarea din Bucureşti (Parcul Carol) va fi sâmbătă, 29 octombrie 2011 la ora 10:00 şi evenimentul se va termina în jur de ora 14:00.
Taxa: 80 ron – include materiale de lucru si o mica gustare.
Vă așteptăm cu drag și vă promitem o zi odihnitoare, educativă și foarte plăcută. 🙂