Asociația Moara de hârtie a derulat în luna decembrie, ateliere de educație creativă pentru elevii Școlii numărul 2 din Cartojani, județul Giurgiu, prin proiectul „Educație creativă prin meșteșuguri în Cartojani”, susținut de OMV Petrom. Cei peste 260 de elevi au participat la ateliere online de meșteșuguri tradiționale și creative, adaptate sărbătorilor de iarnă.
Proiectul „Educație creativă prin meșteșuguri în Cartojani”, gândit să îi aducă pe elevi aproape de meșteșuguri la școală, s-a transformat într-un proiect online de succes, printr-o adaptare necesară și creativă în contextul pandemiei de Covid-19.
Pentru buna desfășurare a atelierelor, toți elevii școlii au primit seturi de lucru, adaptate fiecărei teme. Au fost organizate ateliere de modelaj ceramică, pictură pe ornamente de brad, păpuși din papură, cusături tradiționale, felicitări din hârtie de mână. Formatorii au interacționat din studioul amenajat în Ansamblul Moara de hârtie – Satul meșteșugurilor din Comana cu elevii care s-au aflat în casele lor și s-au bucurat de frumusețea lucrului de mână.
Atelierele le-au trezit elevilor curiozitatea și dorința de a intra în contact și pe viitor cu meșteșugurile tradiționale românești. Pe lângă faptul că participarea la astfel de proiecte reprezintă modalități plăcute și utile de petrecere a timpului, elevii își dezvoltă gustul pentru frumos și autentic, răbdarea, îndemânarea, conștientizează importanța meșteșugurilor care sădesc în ei semințele unor viitoare pasiuni și pot duce la apariția unor noi proiecte centrate pe meșteșuguri în comunitățile rurale.
Asociația Moara de hârtie nu a fost la prima experiență în care a organizat ateliere online de meșteșuguri. Începând din iunie 2020, peste 600 de copii s-au bucurat de practicarea meșteșugurilor prin platforme online, iar atmosfera care s-a creat și entuziasmul cu care au fost primite au reprezentat cei mai buni indicatori în a continua astfel de proiecte.
Prin susținerea oferită de companii, precum OMV Petrom, meșteșugurile au șanse să rămână vii și în viitor, depășind obstacolele care pot apărea. Asociația Moara de hârtie continuă să le adapteze, astfel încât ele să nu-și piardă esența, ci să rămână activități atractive pe care părinții și profesorii să și le dorească în sprijinul dezvoltării personale și profesionale a elevilor.
Pentru informații suplimentare vă invităm să vă adresați echipei de proiect pe e-mail la echipa@moaradehartie.ro, persoană de contact Ion Georgescu, telefon 0743266262.
Despre OMV Petrom
OMV Petrom face parte din structura economică și socială a comunității și aceasta presupune responsabilități importante. Investim în dezvoltarea comunităților în care facem afaceri, oferind know-how și sprijin financiar oamenilor și proiecte durabile care ajută comunitățile românești să se dezvolte pe termen lung.
Din 2007, OMV Petrom a integrat în strategia sa de business principiile responsabilității corporatiste. În perioada 2007-2019, compania a alocat aproximativ 66 milioane euro pentru dezvoltarea comunităților din România, concentrându-se pe protecția mediului, educație, sănătate şi dezvoltare locală.
Țara lui Andrei este platforma de responsabilitate socială a OMV Petrom.
Pentru informații suplimentare:
Web: https://www.omvpetrom.com
Social: http://www.facebook.com/PetromRo
http://www.youtube.com/PetromRomania
http://www.linkedin.com/company/petrom/
http://www.instagram.com/omvpetrom/