Astăzi, 25 aprilie, s-a desfășurat la Comana (județul Giurgiu) evenimentul de încheiere a proiectului Satul meșteșugurilor din Comana, finanțat de Guvernul Norvegiei, prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014, în cadrul domeniului de finanțare Inovare în Industria Verde – România, ce susține proiectele cu impact pozitiv asupra mediului.
Proiectul Satul meșteșugurilor din Comana urmărește sprijinirea oportunităților de afaceri durabile, prin dezvoltarea de produse ecologice, reutilizarea deșeurilor și folosirea energiei regenerabile în Comana, în legătură cu meșteșugurile specifice zonei. Prin proiect este dezvoltată o structură de sprijin pentru întreprinzătorii locali din domeniul meșteșugurilor tradiționale, în cadrul căreia au fost inițiate șapte mici afaceri meșteșugărești. În Satul meșteșugurilor se vor practica prelucrarea lemnului, fierăria, prelucrarea stufului, olăritul, țesutul, morăritul tradițional, prelucrarea fructelor, legumelor și a plantelor medicinale. Satul va avea atât o componentă de producție și vânzare, cât și una educativă, fiind un spațiu deschis vizitării și în care se vor organiza demonstrații și ateliere de meșteșuguri pentru copii și adulți.
„Prin acest proiect, dăm viață unui nou reper pe harta Comanei și a Zonei Metropolitane a Bucureștilor, arătând în același timp că organizațiile neguvernamentale pot derula cu succes proiecte de dezvoltare economică durabilă, punând în valoare prin implicarea comunității atât frumusețea mediului natural cât și creativitatea meșteșugurilor tradiționale,” a declarat Ion Georgescu, managerul de proiect.
Satul meșteșugurilor din Comana și Moara de hârtie se vor deschide pentru public începând cu data de 7 mai 2016.
Pentru mai multe informații, vă invităm să ne contactați la 0724.290.010 – Dana Georgescu, sau pe e-mail la dana@moaradehartie.ro.