Moara de hârtie ne face să dăruim și să primim, într-o înșiruire magică în care cu toții devenim mai bogați spiritual.
Vineri, 11 mai, am simțit că am dăruit și am primit parcă, mai mult ca oricând. 60 de copii și adulți din Buzău, implicați în proiectul “Mai puține deșeuri, Ape mai curate”, inițiat de Agenția pentru Protecția Mediului din Buzău și coordonat de d-ra Carmen Pavăl, au vizitat Moara de hârtie, participând și la un atelier de hârtie manuală.
Am povestit despre Moara de hârtie, despre cât de vechi și benefic este fenomenul reciclării hârtiei, apoi am făcut hârtie manuală din hârtie reciclată. Ce încântare și voie bună a mai fost când copiii au început să facă hârtie manuală… 🙂
Ne-am deschis inimile larg și ne-am dăruit unii altora bucurie pură, putere să mergem mai departe, încredere în Drumul nostru.
Vizitatorii noștri au plecat cu zâmbetul pe buze și mai ales în suflet. Iar noi am rămas împăcați și mulțumiți, cu încă o amintire frumoasă, așteptând ca alți și alți curioși să descopere cu aceeași plăcere Moara de hârtie din Comana.
Am fost la COMANA în luna lui FLORAR., atunci când salcâmii înfloresc, şi am gasit acolo un colţ de Romanie „ALTFEL”. Un loc unde doi oameni sa ambiţionează să ne arate că putem trăi mai puţin complicat.
Acolo, la MOARA DE HÂRTIE, am văzut că se poate trăi încercând să-ţi urmezi visul, că merită sa te lupti pentru a-l urma.
Desigur ca cei de acolo au avut şi au obstacole de întâmpinat. Dar important este că noi, vizitatorii morii, nu vedem decât zâmbetul gazdelor şi căldura cu care îşi primesc vizitatorii.
MOARA DE HÂRTIE, pe lângă un excelent exemplu didactic, oferă şi un exemplu de comportament. Este o moara specială, una facută cu sufletul.
În încheiere, mie nu îmi rămâne decât să urez morariţei şi morarului să ne toarcă în continuare dorurile, cu fuioarele ospitalităţii, spre bucuria sufletelor noastre.
Carmen PAVĂL