BUCĂTĂRIA DEALUL MORII

În 2009, când am început povestea Moara de hârtie, scriam pe site că suntem oameni simpli care vor să facă mai mult decât un job obișnuit. Au trecut anii și am rămas la fel, oameni simpli care vor să facă în continuare bine oamenilor din jur.

De când suntem la Comana, ne-am propus să ne ocupăm de comunitate prin meșteșuguri și să le ducem, împreună, mai departe, cum ne pricepem mai bine. Am înălțat Moara de hârtie și Satul meșteșugurilor, iar acum a venit rândul Bucătăriei Dealul Morii. 14 oameni din Comana și satele din jur au un loc de muncă pe Dealul Morii.

Suntem recunoscători că am reușit să le păstrăm locurile de muncă în pandemie, dar am vrut dintotdeauna să facem mai mult și pentru alți membri ai comunității noastre care se află în categorii vulnerabile: bătrâni, familii cu mulți copii, persoane cu dizabilități.

Așa că în 2020 ne-am gândit să ne implicăm mai mult pe partea socială și să sprijinim și alți membri ai comunității noastre, nu doar prin oferirea de locuri de muncă, ci și prin oferirea de mâncare caldă. 

Prin intermediul unui plan de afaceri în cadrul proiectului „Acceleratorul de întreprinderi sociale” ID 127384, co-finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, cu ajutorul Fundaţiei „Alături de Voi” România şi fonduri-structurale.ro, cărora le mulţumim pentru încredere şi susţinere, am reuşit să autorizăm Bucătăria Dealul Morii ca întreprindere socială, am dotat-o cu echipamente noi ca să putem funcţiona şi să fim şi mai mult de folos comunităţii noastre.

Am început să sprijinim persoanele nevoiașe prin intermediul campaniei de crowdfunding de pe platforma consolid8.ro și de la Crăciunul 2020 am oferit mâncare gătită la 14 oameni din comunitate și am ajuns în prezent la 24 de bătrâni și copii. 

Acest lucru a fost și este posibil datorită contribuției celor aproximativ 140 de persoane, dar și asociații și companii, precum Asociația Jeep Club Romania, Fundația Melior, Banca Transilvania.

Pentru a putea continua pe termen lung acest proiect și a-l extinde, avem nevoie în continuare de ajutorul oamenilor de bine, fie prin cumpărarea de „mese în aşteptare”, fie prin sprijinirea unei persoane sau a unei familii cu mulţi copii, pe o perioadă mai lungă, astfel:

- O masă în aşteptare pentru un copil sau un bătrân vulnerabil din comunitate: 40 de lei. Aşa cum am făcut şi urmare a campaniei de crowdfunding, noi vom aduna aceste sume şi vom duce mâncare gătită pe o perioadă mai lungă de timp unei persoane vulnerabile din comunitatea noastră.
- Asigurarea unei mese gătite pe zi, timp de o lună de zile, pentru un copil sau un bătrân vulnerabil: 1200 de lei pe lună.
- O masă în aşteptare pentru o familie vulnerabilă cu 4 copii: 160 de lei.
- Asigurarea unei mese gătite pe zi, timp de o lună de zile, pentru o familie vulnerabilă cu 4 copii: 4800 de lei pe lună.

Contribuția dumneavoastră poate fi trimisă de dumneavoastră personal către întreprinderea socială Dealul Morii Social SRL, prin ordin de plata în contul RO75BTRLRONCRT0566546401 sau, dacă doriți ca sprijinul să fie prin intermediul unei companii, sub forma sponsorizării, vă rugăm să direcționați contribuția dumneavoastră către RO55BACX0000000710108003 - Asociația Moara de hârtie, care va transfera banii către întreprinderea socială. Lucrăm la implementarea altor metode de plată, cum ar fi cardul bancar și vă vom anunța de îndată ce vor fi disponibile.

De asemenea, dacă ştiţi organizaţii care ar dori să sprijine Bucătăria Dealul Morii şi comunitatea noastră, vă rugăm ne puneţi în legătură pentru a le prezenta activităţile noastre.

Vă mulţumim mult că ne susțineți poveștile noastre de bine!

Cu recunoștință,

Echipa de pe Dealul Morii

 
 
 
SUS