PROGRAM DE VIZITARE

Vă mulțumim că ne-ați vizitat și în 2022 în familie, cu prietenii, cu clasa sau cu colegii de serviciu!

Odată cu închiderea sezonului de vizitare 2022, organizăm ateliere numai pe bază de programare, de luni până sâmbătă, până în vara anului 2023. Programările se fac pe e-mail la echipa@moaradehartie.ro sau pe whatsapp la 0784266262, cu minim 7-10 zile înainte, pentru minim 15 persoane (adulți și/sau copii).

Până atunci vom mai avea deschis pentru vizitare fără programare în anumite zile pe care le vom anunța din timp, cum ar fi 18 decembrie 2022, când vă invităm să și cumpărați cozonaci, cadouri pentru cei dragi și vestita CoMoară de Crăciun. Vom mai avea deschis o zi la final de februarie, pentru Cărţişoare şi mărţişoare şi cu ocazia Nopții muzeelor (data nu este încă stabilită pentru 2023). Redeschidem vizitarea de week-end pentru minim un week-end pe lună odată cu vacanţa copiilor.

 

Puteţi vizita Atelierul-muzeu Moara de hârtie ce găzduieşte cea mai mare colecţie de echipamente istorice de tipar şi legătorie din România, atelierul de hârtie de mână, atelierele de ţesut la război, lucru cu papura, fierărie, ceramică şi lucru în lemn.

Atelierele şi evenimentele la care vă invităm să participaţi vor fi anunţate pe pagina Evenimente.

În funcţie de programul colegilor noşti, puteţi participa la demonstraţii interactive de hârtie de mână, păpuşi din papură, ceramică, bătut monede, lucru în lemn.

Puteţi lua masa la noi sau organiza evenimente la Bucătăria Dealul Morii, o întreprindere socială în care lucrează oameni din comunitate şi care ajută cu mâncare gătită persoanele vulnerabile din comunitate.

Tarifele de intrare cu vizită ghidată: 20 de lei pentru adulți, 15 lei pentru copii de vârstă preşcolară, elevi, pensionari, persoane cu dizabilităţi. Copiii sub 3 ani nu achită tariful de intrare. Vizitele ghidate se derulează la orele 12.00, 13.00, 14.00, 15.00, 16.00 şi 17.00.

Tarifele de intrare fără vizită ghidată: 15 lei pentru adulţi şi 10 lei pentru copii de vârstă preşcolară, elevi, pensionari, persoane cu dizabilităţi.

Demonstraţiile interactive au costuri diferite, în funcţie de tematica, cum ar fi: hârtie de mână 10 lei foaia, păpuşi de papură 20 de lei păpuşa, ceramica 20-50 de lei obiectul ceramic, ţesut la război 40 de lei obiectul ţesut.

 

În Ansamblul Moara de hârtie–Satul meșteșugurilor lucrăm de luni până sâmbătă cu grupuri, în special de copii, care participă la atelierele noastre educative și interactive. Atelierele la Moara de hârtie şi Satul meşteşugurilor se organizează în orice zi a săptămânii, cu programare prin e-mail la echipa@moaradehartie.ro sau la numărul de telefon 0784266262.

În zilele când nu lucrăm cu publicul, continuăm lucrul în ateliere şi la Bucătăria Dealul Morii gătind pentru copiii și bătrânii din comunitate de care ne ocupăm, pregătim obiecte manufacturate şi construim căsuțe în proiectul Căsuța albastră – cel mai nou proiect social dezvoltat în Ansamblul Moara de hârtie - Satul meșteșugurilor.

Dacă doriți să vizitați Ansamblul Moara de hârtie – Satul meșteșugurilor în cursul săptămânii, vă rugăm să vă programați prin e-mail la programari@moaradehartie.ro sau prin telefon la 0784266262, iar vizitarea se va putea face doar ghidat, în funcţie de programul nostru.

Prin plata tarifului de intrare, prin cumpărarea obiectelor manufacturate, prin participarea la atelierele noastre și prin donații, susțineți existența acestui spațiu care promovează valorile satului românesc de odinioară și în care puteți regăsi o atmosferă de tihnă și bucurie prin intermediul meșteșugurilor și activităților creative desfășurate de oamenii care s-au alăturat acestui proiect.

Vă invităm să ne susțineți în proiectele noastre, să participați la activitățile dedicate grupurilor de adulți/copii, să cumpărați produsele lucrate de colegii noștri și să deveniți unul dintre cei 1000 de prieteni, care ne susțin pentru a putea merge mai departe!

 

Vă mulțumim pentru prietenie!

SUS