Atelier de ţesut

Dragi prieteni ai meșteșugurilor,
Sâmbătă, 7 octombrie 2017, orele 14.00, vă invităm în Satul meșteșugurilor din Comana, să vă apropiaţi de unul dintre cele mai vechi şi mai uimitoare meşteşuguri – țesutul la război.
Vom povesti despre urzeală, iţe, rost, suveică, spată, cum se folosesc ele și apoi veți ţese la război, aşa cum au făcut vreme îndelungată bunicile şi străbunicile noastre.
La atelierul nostru vom folosi atât un război de țesut tradițional, cât și un război de țesut în miniatură, pentru a le fi mai ușor și copiilor să țeasă.
Acest atelier se adresează în primul rând familiilor, echipelor de copii şi părinţi, dar și adulților care vor să înțeleagă mai bine acest meșteșug. Recomandăm ca vârsta minimă a participanţilor să fie de 7 ani.
La sfârşitul atelierului veți primi și o bucată de pânză țesută la război!
Taxa de participare este de 60 lei pentru un adult, 50 lei pentru un copil care nu are nevoie de însoțitor, 100 lei pentru un copil și adultul care îl ajută în realizarea țesăturii sale, sau 120 de lei pentru echipa formată dintr-un adult și doi copii.
De asemenea, participanții la atelier vor avea ocazia să viziteze Ansamblul Moara de hârtie – Satul meşteşugurilor din Comana, putând participa între timp la demonstrații de hârtie manuală, modelaj ceramică, împletit în papură, fierărie.
Pentru alte detalii şi înscrieri vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail echipa@moaradehartie.ro sau la numărul de telefon 0723 266 262.
Dacă vă atrage acest meșteșug și vă doriți să vă bucuraţi de tihna unei după-amieze de sâmbătă într-un loc liniştit, departe de zgomotul oraşului, vă aşteptăm să ţeseți fire, poveşti, vise la Satul meșteșugurilor din Comana!
  • DATA EVENIMENT 7 octombrie 2017
  • PREŢ 60 lei
  • GAZDĂ Moara de hârtie şi Satul meşteşugurilor
  • ATELIER