Din Cuptorul Morii | Invitație la bunătăți culturale și culinare

Dragi prieteni,

Vă invităm sâmbătă, 13, în luna lui Cuptor, la Moara noastră, să vă bucurați de bunătăți culturale și culinare care se coc în cuptorul nostru de poveste.

Sâmbăta aceasta, între 12.00 și 17.30, vom scoate din „cuptor” nu numai foi de hârtie, păpuși din papură, țesături și vase de ceramică, jucării și obiecte din lemn, caleidoscoape, ci și pâine caldă, plăcinte și alte delicatese de la Bucătăria Dealul Morii.

În afară de demonstrațiile interactive care se vor derula pe tot parcursul zilei, avem și două ateliere care vor începe la ore fixe:

De la orele 13.00 începem atelierul de brutărie. Vom frământa, ne vom relaxa și ne vom bucura de această experiență plăcută și chiar terapeutică. Participanții își vor modela câte o chiflă împodobită cu semințe. Tanti Lenuța o să vă istorisească despre cum se făcea pâinea în satele de altădată și o să vă ghideze să vă faceți o chiflă nu numai gustoasă, ci și arătoasă. Costul este de 50 de lei/persoană. Înscrieri pe e-mail la echipa@moaradehartie.ro sau pe whatsapp la 0784266262.

La 15.00, Veronica Soare, artista caleidoscoapelor, revine la Moara de hârtie să ne arate cum se creează un caleidoscop. Atelierul Veronicăi e și o poveste despre tot ce ne dă caleidoscopul, acest obiect unic și infinit care ne reamintește de frumusețea din noi, din ceilalți și din lume. Înscrierile se fac accesând linkul de mai jos: https://shorturl.at/h31Aq

Alături de noi va fi și Tudor Muruzuc, pasionat de meșteșuguri și în special de cioplit în lemn, încă din copilărie, de când stătea pe lângă părinții săi, Dumitru și Veronica Muruzuc, artiști și prieteni de suflet ai poveștii noastre. Tudor va ciopli în lemn și va lucra cu copii de peste 7 ani, care vor putea să-și confecționeze un căluț din lemn, o fântână sau un avion.

Pe parcursul zilei, veți putea modela și vase de ceramică la roata olarului cu Iulian Vîrtopeanu, artist ceramist. Lucrul cu lutul este mereu o experiență revelatoare, care ne dăruiește rapid stări de bine, atât de necesare pe calea vieții noastre agitate.

Participarea la demonstrațiile interactive se face pe bază de galbeni (1 galben este 10 lei), iar obiectele confecționate variază între 2 și 7 galbeni.

La Bucătăria Dealul Morii se va coace pâine bună din făină albă și integrală, iar la cuptor vom pune și plăcintă cu brânză sărată. Pregătim și o ciorbă bună de dovlecei acrită cu corcodușe, ce se mănâncă chiar rece, ca să ne răcorească, cartofi la cuptor cu friptură, pe placul copiilor și al adulților, clătite cu gemuri de casă și nu numai. La bucătărie vom avea deschis de la 12:00 până când se termină mâncarea.

Bucătăria Dealul Morii este o bucătărie cu caracter social, pregătește mâncare pentru vizitatori, dar și pentru 19 persoane din comunitate, care primesc de aproape 4 ani mâncare gratuită de câteva ori pe săptămână. Puteți dona oricând și oricât doriți pentru meniuri în așteptare. Sumele strânse ne vor ajuta să continuăm campania noastră de oferire de mâncare persoanelor vulnerabile.

Cei care nu puteți veni sau vă este mai simplu să ne susțineți prin plata online, o puteți face în conturile noastre. RO75BTRLRONCRT0566546401 – Dealul Morii Social SRL sau RO55BACX0000000710108003 – Asociația Moara de hârtie

Pe curând, în miez de Cuptor, să vă bucurați de poveștile din cuptorul iubirii noastre!