Din Cuptorul Morii | Invitație la bunătăți culturale și culinare

Sosește luna lui Cuptor, iar noi pregătim bunătăți la cuptorul Morii noastre, un cuptor atipic, la care se coc și plăcinte, și pâine de casă, dar și povești meșteșugărești și momente culturale cu artiștii care vin alături de noi! Toate, pentru voi, prietenii Morii de hârtie, cei care ne treceți pragul și vă doriți să trăiți clipe de tihnă (re)descoperind obiecte, activități, senzații, gusturi în atmosfera unui loc cu povești de tot felul!

Pentru că în vara aceasta programul de vizitare fără programare va fi doar în primul weekend din iulie, august și septembrie, iată primul prilej și invitația pentru sâmbătă și duminică, 1 și 2 Cuptor 2023, când vă așteptăm să gustați și să vă bucurați de următoarele:

Sâmbătă, 1 Cuptor 2023

12.00 – 18.00 Demonstrații interactive de hârtie de mână, țesut la război, lucru cu papura, ceramică.
Aura, Tanti Mituța, Tanti Lenuța și Iulian vă așteaptă pe toți, copii-adulți și copii-copii, să plămădiți, să modelați, să vă bucurați și în cuptorul iubirii să așezați tot ceea ce cu drag lucrați.

14.00 – 15.30 Atelier de brutărie – frământăm câte o pâinică pe care o modelăm creativ, o punem la cuptor și apoi o savurăm la Moară sau acasă.
Tanti Lenuța își reintră, ca în fiecare zi, în rolul de bunicuță a satului și, de data aceasta, le va arăta copiilor cum să-și realizeze o pâinică pufoasă și gustoasă, în timp ce vor afla povești de altădată din viața satului românesc.
Înscrieri la Atelierul de brutărie la programări@moaradehartie.ro sau pe Whatsapp la 0784266262.

Duminică, 2 Cuptor 2023

12.00 și 18.00 Demonstrații interactive de hârtie de mână, țesut la război, lucru cu papura, ceramică.
Continuăm să plămădim, să modelăm, să ne bucurăm și în cuptorul iubirii să așezăm tot ceea ce cu drag lucrăm.

13.00 – 15.00 Demonstrație de caligrafie cu invitatul nostru special, artistul George Marin. În cuptorul iubirii pentru caligrafie se întâmplă multe minuni. Veți vedea ce lucrări extraordinare realizează George și veți avea ocazia să plecați acasă cu o monogramă caligrafiată.

În ambele zile, atelierele vor fi deschise pentru a experimenta activități (re)creative pornind de la meșteșuguri. Costul este de 1- 5 galbeni/un obiect (un galben = 10 lei), în funcție de obiectul realizat.

Pe lângă participarea la activități, vizita în Ansamblul Moara de hârtie și în Satul meșteșugurilor este o ocazie să vă deconectați de la viața de zi cu zi și să descoperiți un loc construit cu inima, în care viața curge cu viteza iubirii.

Cine nu participă la atelierul de făcut pâine, să nu se întristeze, la Bucătăria Dealul Morii se va coace pâine bună din făină albă sau integrală. La cuptor vom pune plăcinte cu brânzeturi și cu mere.

Pregătim și o ciorbă bună de dovlecei cu tăieței de casă, acrită cu corcodușe, ce se mănâncă chiar rece, ca să ne răcorească și să ne înveselească și ceva cartofi la cuptor cu pui, pe placul copiilor și mai vedem noi. La bucătărie vom avea deschis de la 12:30 până când se termină mâncarea.

Bucătăria Dealul Morii este o bucătărie cu caracter social, pregătește mâncare pentru vizitatori, dar și pentru 21 de persoane din comunitate, care primesc de mai bine de 2 ani mâncare gratuită de câteva ori pe săptămână. Puteți dona oricând și oricât doriți pentru meniuri în așteptare. Sumele strânse ne vor ajuta să continuăm campania noastră de oferire de mâncare persoanelor vulnerabile.

Cei care nu puteți veni sau vă este mai simplu să ne susțineți prin plata online, o puteți face în conturile noastre.
RO75BTRLRONCRT0566546401 – Dealul Morii Social SRL sau RO55BACX0000000710108003 – Asociația Moara de hârtie

Pe curând, la început de Cuptor, în miezul poveștii noastre de pe Dealul Morii din Comana!