EVENIMENTELE TOAMNEI – PARTEA A II-A

Dragii noștri,
Și în luna octombrie am plănuit să vă întâmpinăm în Sat și la Moara de hârtie cu evenimente  generoase, educative și simpatice: expoziție cu lucrări realizate de copii, ateliere de tipar, de apicultură, de povești japoneze kamishibai, de pâine cu maia.
Așadar, începând cu 1 octombrie, Satul meșteșugurilor și Moara de hârtie susțin campania de cules zâmbet „Adu schimbare!”, derulată de Asociația “Dintr-un basm”, prin expunerea unor lucrări realizate de copii, expuse în folosul altor copii – Copiii din Glodeanu. Desenele frumos împodobite, din inima copilăriei ivite, vor lumina prin gestul la care invită, copilăria unor copii lipsiți de cele necesare. Vă așteptăm „La cules zâmbete”, să cumpărați sau să donați pentru un mănunchi de zâmbete curate și înmiresmate!
Pe 2 octombrie, de la orele 14.00, vă invităm la un atelier de tipar Literă cu literă, dedicat memoriei vechilor tipografi, care și-au sfințit viețile prin lucrarea lor pusă în slujba slovei scrise. În cadrul atelierului veți afla informații interesante despre tiparul înalt, cum se culegeau literele pe vremuri, cum se tipărea manual și ce instrumente se foloseau odinioară. La final de călătorie, vă veți tipări manual o amintire!
După acest atelier care se adresează atât celor mari, cât și celor mai mici, vă mai propunem două evenimente pentru copii și unul pentru adulți:
Pe 8 octombrie, de la orele 14.00 și 17.00, vom pătrunde cu interes și pasiune să explorăm o altă lume, lumea albinuțelor! Vom afla cum trăiesc și cum frumos se gospodăresc. Vom descoperi multe taine despre fagure, polen, miere și ceara de albină, ba ni se va prezenta chiar și o regină! Dragoș Neagoe, zis și Bee Man, artist, apicultor profesionist și tătic, îl va însoți în poveste și pe copilul cel mai mic, așa că vă invităm Să ne împrietenim cu albinele!
Pe 15 octombrie, de la orele 17.30, ne vom delecta cu Povești japoneze – Kamishibai. Prietenele noastre, Maki și Alice de la Centrul Japonez Akino, îi vor invita pe cei mici, prin imagini de neuitat, în inima unor povești  de neratat!
Pe 29 octombrie, de la orele 14.00, vă invităm la un atelier de inițiere în prepararea pâinii tradiționale cu maia. Sună bine, nu-i așa? Ghid instruit și în ale brutăriei iscusit ne va fi Corina Munteanu de la Atelierul de pâine.
Pentru înscrieri, vă rugăm să ne contactați la echipa@moaradehartie.ro sau la telefon 0723266262.
Vă așteptăm  în Satul meșteșugurilor și la Moara de hârtie, în lumina de toamnă arămie! 🙂
  • DATA EVENIMENT 01-29 octombrie 2016
  • GAZDĂ Moara de hârtie și Satul Meșteșugurilor
  • ATELIER