Expoziție | Arta populară în anul Centenarului

Sâmbătă, 10 noiembrie 2018, la orele 15.00, vă invităm la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, în Casa Glod, la vernisajul expoziției dedicate școlii de vară „Arta populară în anul Centenarului. Ateliere meșteșugărești pentru românii din comunitățile istorice”.

Școala de vară, aflată anul acesta la a doua ediţie şi derulată în perioada 17 – 24 iunie 2018, în Satul meșteșugurilor din Comana (jud. Giurgiu), și-a propus să ofere, în anul Centenarului Marii Uniri, o ocazie de reconectare a românilor din comunitățile istorice din Ucraina, Serbia și din Republica Moldova cu meșteșugurile tradiționale românești, cât și cu meșteșugari, artiști și oameni de cultură din țara-mamă.

Expoziția urmărește să ilustreze experiența celor șapte zile petrecute de cei 20 de români printre meșteșuguri precum: țesut tradițional, olărit și modelaj ceramică, crestături în lemn, împletit papură.

Evenimentul face parte dintr-un proiect desfășurat de Institutul Cultural Român, prin Compartimentul Comunități Istorice din cadrul Direcției Generale Programe prin Reprezentanțe şi în Comunitățile Istorice, şi Asociația Moara de hârtie din Comana, fiind realizat în parteneriat cu Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”.

Expoziția va fi deschisă în perioada 10 – 25 noiembrie 2018, în intervalul orar 11.00 – 15.00.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să ne contactați la telefon 0721 212 648 – Vlad Condrea (Institutul Cultural Român) sau 0743 266 262 – Ion Georgescu (Moara de hârtie).