Expoziție | Hârtie şi cerneală

În perioada 22 iunie – 15 septembrie 2019, vă invităm în Ansamblul Moara de hârtie-Satul meşteşugurilor, să vizitaţi expoziţia Hârtie şi cerneală a designerului grafic Alexandru Şchiopu.

Hârtie și cerneală – două entități, o pereche formată din doi termeni binecunoscuți, atât de uzuali tuturor, care se completează și, adesea, construiesc împreună o lucrare. În această expoziţie, aceștia chiar se dedau unui joc, schimbând rolurile sau funcția inițială: când unul este material de lucru, iar celălalt devine ingredient, când invers. Astfel, hârtia este când suport pentru caligrafii și aplicații botanice, când material din care sunt construite obiecte funcționale. Cerneala, la rândul său, este fie substanța în care se scufundă penița sau pensula pentru scrieri, fie devine pigment pentru a colora masa de hârtie.

Expoziţia va putea fi vizitată sâmbăta şi duminica, în intervalul 12.00 – 19.00, în timpul programului de vizitare al Ansamblului Moara de hârtie – Satul meşteşugurilor. Detalii despre vizitare găsiţi aici.

…………………………………

Alexandru Șchiopu este designer grafic cu educație vizuală modernă însușită, ca student, la Catedra de Design grafic din Academia de Arte Plastice și Teatrale, Minsk, Belarus (1983) și fundamentată pe cea tradițională obținută în Liceul de Arte Plastice „I. Vieru”, Chișinău, R. Moldova (1978). Această bază formatoare i-a permis ulterior să devină lector (1992) la Catedra de Grafică din Institutul de Stat al Artelor, contribuind la înființarea Specializării Design grafic. În mediul artistic proaspăt format la Chișinău la începutul anilor ’90, a participat la crearea revistei de artă contemporană ART-hoc ca designer și redactor (1996). Odată cu stabilirea la București (1999), a intrat în mediul designului grafic aparținând publicității, fiind art director la GMP Advertising și Notorious Advertising din București. Din 2008, designul editorial a devenit preocuparea sa centrală, generând mai multe titluri de carte despre patrimoniul cultural și albume de artă.