Lansare Cărțișor de Autor Constantin Brâncuși

Duminică, 19 februarie 2023, de la orele 15.00, de ziua lui Constantin Brâncuși, vă invităm la Casa Europa – House of Europe (Str. Vasile Lascăr nr. 31, sector 2, Bucureşti) la lansarea Cărțișorului de Autor 2023, care anul acesta poartă semnătura marelui sculptor.

Prin acest eveniment, ne dorim să îi dedicăm lui Constantin Brâncuși o frântură din timpul nostru, un strop din iubirea și prețuirea noastră pentru uriașa moștenire culturală pe care ne-a lăsat-o.

Va fi o întâlnire sub semnul prieteniei și al artei care ne unește indiferent de vârstă, de naționalitate, de locul în care ne aflăm. Vom fi împreună cu oameni de cultură, artiști din diferite domenii, față în față sau prin intermediul mesajelor transmise de aceștia: Sorana Georgescu – Gorjan, Irina Florescu, Dragoș Neagoe, Theodor Nicol. Și, pentru că muzica era a doua pasiune a lui Brâncuși, vom asculta lucrări de Erik Satie, interpretate la pian de Diana Spânu-Dănilă.

De ce Constantin Brâncuși?

Pentru că este un artist de geniu, care contribuie la imaginea României și la cultura universală și ne-am dorit să fie adus în atenția publicului și prin această abordare inovativă. Pentru că este un model și o sursă de inspirație de care avem cu toții nevoie, ca să ne clădim un viitor autentic. Pentru că și cugetările lui Constantin Brâncuși pot fi purtate în dreptul inimii, păstrându-i și în acest astfel memoria vie.

Cărțișorul de Autor de anul acesta conține un aforism din cartea Așa grăit-a Brâncuși, editată de doamna Sorana Georgescu – Gorjan. Va fi disponibil atât în varianta simplă, pe cartolină, având copertele din hârtie de mână, cât și așezat într-o cutie protectoare, manufacturată, sub formă de carte.

Cărțișor de Autor este un concept al echipei Moara de hârtie din Comana, un mărțișor cultural sub formă de carte care cuprinde versuri sau texte ale autorilor de marcă ai culturii române. Cărțișorul de Autor, lansat în 2016 cu versurile poetei Ana Blandiana, a continuat cu un alt nume de aur al literaturii române, Nichita Stănescu, apoi cu gândurile Mariei, Regina României, cea care a marcat Centenarul României Mari, a fost înnobilat în 2020 cu versurile lui Mihai Eminescu, la 170 de ani de la naşterea poetului, în 2021 cu cele ale poetei Magda Isanos, iar anul trecut cu versurile lui Tudor Arghezi.

Proiectele culturale și educaționale pe care le dezvoltăm în Ansamblul Moara de hârtie – Satul meșteșugurilor sunt gândite să asigure sustenabilitate și implicare socială pe termen lung, punând în valoare comunitatea și resursele ei, prin revigorarea și adaptarea creativă a meșteșugurilor.

Cărțișorul de Autor Constantin Brâncuși și celelalte cărțișoare de autor se găsesc aici.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Vârsta minimă de participare 7 ani.

Vă așteptăm cu drag!