Lansare Cărțișor de Autor Mihai Eminescu

Asociaţia Moara de hârtie împreună cu Muzeul Național al Literaturii Române vă invită miercuri, 12 februarie 2020, ora 18.00, la sediul din Str. Nicolae Crețulescu, nr. 8 (în spatele Bisericii Albe), la evenimentul de lansare a unui mărțișor literar aparte – Cărţişorul de Autor Mihai Eminescu, manufacturat în Atelierul-muzeu Moara de hârtie din Comana. Invitați: Lamia Beligan, Alexandru Turcu, Ovidiu Mihăilescu, Magda Rusen, Dana Georgescu. Moderator: Loreta Popa. Rezervări: programe@mnlr.ro, responsabil Gabriela Toma.

De ce Cărțișor? Pentru că în lada de zestre a poporului nostru există un obicei străvechi, cel al Mărțișorului, iar cartea merită purtată în dreptul inimii. Cărțișorul de Autor, lansat în 2016 cu versurile poetei Ana Blandiana, a continuat cu un alt nume de aur al literaturii române, Nichita Stănescu, apoi cu gândurile Mariei, Regina României, cea care a marcat Centenarul României Mari și continuă, la 170 de ani de la naşterea poetului, cu versurile lui Mihai Eminescu.

De ce Mihai Eminescu? Pentru că „este unul din exemplarele cele mai splendide pe care le-a produs umanitatea.[…] El este cel dintâi care a dat un stil sufletului românesc şi cel dintâi român în care s-a făcut fuziunea cea mai serioasă a sufletului daco-roman cu cultura occidentală”, după cum scria Garabet Ibrăileanu.

De ce culoarea albastră? Pentru că este culoarea veșniciei, a înălțimilor și a profunzimilor, dar și pentru că Mihai Eminescu și romantica sa floare albastră, emblemă a liricii sale, aparțin seninului, zborului, visării, iubirii.

Cărțișorul de Autor cuprinde cinci versuri de inspirație folclorică din manuscrisele eminesciene și va fi disponibil în trei variante inedite, potrivite pentru toți cei care doresc să ofere daruri prețioase și sensibile la început de primăvară.

Cea mai aparte variantă este o serie limitată de 170 de exemplare din hârtie de mână realizată din ţesături de bumbac de culoare albastră, după o tehnică inspirată din tradiţia vechilor mori de hârtie, având semnătura poetului imprimată cu foiţă de aur pe cutia protectoare, sub formă de carte.

Cărțișorul de Autor Mihai Eminescu va fi disponibil și în varianta din hârtie reciclată, cu inserţii de plante, așezat într-o cutie sub formă de carte, fiecare exemplar având pe copertă o floare naturală de culoare albastră, cât și într-o variantă cu copertele din hârtie de mână și interiorul din hârtie reciclată, atașat pe o cartolină din hârtie de artă.

Mai multe informații despre Cărțișor puteți găsi în magazinul nostru on-line.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Vârsta minimă de participare 9 ani.

Vă așteptăm cu drag!