Moara de hârtie și prietenii – (Au)Gust de copilărie

Dragi prieteni,

Vă invităm cu mare bucurie și dor de copilărie sâmbătă și duminică, 27 și 28 august, la final de vară calendaristică, să ne vizitați, să participați la activitățile noastre și să gustați din preparatele de la Bucătăria Dealul Morii.

Alături de echipa noastră, vin prieteni-artiști care vor povesti și vor lucra cu toți vizitatorii noștri cu suflet de copil, indiferent de vârstă.

Iată ce vă propunem:

Sâmbătă, 27 august 2022

Demonstrații interactive de meșteșuguri (12.00 – 17.30): hârtie de mână, păpuși de papură, țesut la gherghef și la (mini-)războiul de țesut. Costul este de 1, 2, 3 sau 4 galbeni (un galben = 10 lei), în funcție de obiectul realizat.

Moara de hârtie și prietenii (13.00 – 16.00):  Dan Iliescu, expert restaurator în lemn și metal vine alături de noi să povestească despre ce înseamnă meșteșugul fierăriei și despre restaurarea obiectelor din metal.

Duminică, 28 august 2022

Demonstrații interactive de meșteșuguri (12.00 – 17.30): hârtie de mână, păpuși de papură, țesut la gherghef și la (mini-)războiul de țesut, modelaj ceramică. Costul este de 1, 2, 3 sau 4 galbeni (un galben = 10 lei), în funcție de obiectul realizat.

Moara de hârtie și prietenii (14.00 – 15.30): Dragoș Neagoe, sculptor pasionat de apicultură, cunoscut ca apicultor sub numele de Bee Man, vine alături de noi cu stupul lui din sticlă prin care putem vedea cum trăiesc albinele, dar și cu o mulțime de povești care mai de care mai incitante despre viața acestor neobosite lucrătoare. Pentru atelierul de apicultură înscrierile se fac pe e-mail la echipa@moaradehartie.ro sau la  0784266262. Costul pentru participarea la atelier este de 5 galbeni (un galben = 10 lei).

Pe lângă participarea la activități, vizita în Ansamblul Moara de hârtie – Satul meșteșugurilor este o ocazie să vă deconectați de la activitățile de zi cu zi și să descoperiți un loc al meseriilor vechi și al meșteșugurilor, un loc al frumosului și al iubirii pentru oameni.

În ambele zile, vă invităm la masă pe Dealul Morii de la 12.30 până când se termină mâncarea. Bucătăria Dealul Morii pregătește în acest week-end preparate proaspete, gustoase și… copilăroase! Din meniu fac parte: (ciorbă de pui cu tăieței de casă, borș de ciuperci pleurotus, gujoane din carne de porc, cartofi la cuptor, salată, clătite cu gem de casă sau cu ciocolată, etc.), dar vă pregătim și surprize.

Pentru oamenii din comunitate puteți dona oricând și oricât doriți, chiar și în cont. Sumele strânse ne vor folosi să continuăm campania noastră de oferire de mâncare persoanelor vulnerabile.

Vă așteptăm cu ingrediente numai bune pentru un sfârșit de vară cu arome de prietenie și copilărie!

Cu bucurie,
Echipa de pe Dealul Morii din Comana