Moara de hârtie și prietenii – În culorile toamnei

Dragi prieteni,

Sâmbătă și duminică, 17 și 18 septembrie, vă invităm să ne bucurăm pe Dealul Morii din Comana de începutul de toamnă!

Împreună cu prietenii noștri artiși și voluntari, vă așteptăm cu drag să petreceți la noi două zile senine de toamnă în acest weekend, după următorul program:

Sâmbătă, 17 septembrie 2022

Ateliere de căsuțe-plic în decor tomnatic! (12.30 – 16.30) susținute de Alexandra Niculae-Stoica – ilustratoare, visătoare, iubitoare de culoare și de soare. Cu lipici, foarfece și acuarele, învățăm să transformăm un banal plic într-o căsuță de toamnă colorată și călduroasă pentru… Vedem noi pentru cine! 😊 Costul de participare la atelier este de 3 galbeni. (un galben = 10 lei)

Povești despre meșteșugul fierăriei și restaurarea obiectelor din metal (14.00 – 17.30) cu Dan Iliescu, expert restaurator în lemn și metal, care va fi gazdă la Fierăria Luca din Satul meșteșugurilor. Cine dorește își poate bate și o monedă amintire. Costul este de 1 galben.

Demonstrații interactive de meșteșuguri (12.00 – 17.30): hârtie de mână, păpuși de papură, țesut la (mini-)războiul de țesut, monede. Costul este de 1, 2, 3, 4 sau 5 galbeni (un galben = 10 lei), în funcție de obiectul realizat.

Duminică, 18 septembrie 2022

Pictură pe ceramică la Olarniță (12.00 – 17.00) Corina Iliescu – artist vizual va fi alături de noi să picteze în culorile toamnei farfurii din lut cu toți cei care vor dori să plece de la noi cu o amintire colorată, obiect de artă.

Povești despre meșteșugul fierăriei și restaurarea obiectelor din metal (12.00 – 16.00) cu Dan Iliescu, expert restaurator în lemn și metal, care va fi gazdă la Fierăria Luca din Satul meșteșugurilor. Cine dorește își poate bate și o monedă amintire. Costul este de 1 galben.

Demonstrații interactive de meșteșuguri (12.00 – 17.30): hârtie de mână, păpuși din papură, țesut la mini-războiul de țesut. Costul este de 1, 2, 3, 4 sau 5 galbeni (un galben = 10 lei), în funcție de obiectul realizat.

Pe lângă participarea la activități, vizita în Ansamblul Moara de hârtie – Satul meșteșugurilor este o ocazie să vă deconectați de la activitățile de zi cu zi și să descoperiți un loc al meseriilor vechi și al meșteșugurilor, un loc al frumosului și al iubirii pentru semeni.

În ambele zile, vă invităm la masă pe Dealul Morii de la 12.30 până când se termină mâncarea. Bucătăria Dealul Morii pregătește ca-ntotdeauna preparate proaspete și gustoase: ciorbă de pui acrită cu borș, cremă de ardei copt, tocănițe bune cu mămăliguță, atât cu carne, cât și cu ciuperci, clătite cu gem de casă sau cu ciocolată.

Pentru oamenii din comunitate puteți dona oricând și oricât doriți, chiar și în cont. Sumele strânse ne vor folosi să continuăm campania noastră de oferire de mâncare persoanelor vulnerabile.

Vă așteaptă cu bucurie și soare pentru o toamnă plină de culoare,
Echipa de pe Dealul Morii din Comana