Moara de hârtie și prietenii – Întâlniri cu (Apolo)DOR

Dragi prieteni,

Sâmbătă și duminică, 10 și 11 septembrie, pentru că am revenit cu mic, cu mare din vacanță și din concedii, vă invităm să ne întâlnim pe Dealul Morii din Comana, pentru că ne e dor!

Nouă de voi, vouă de noi și de prietenii cu care nu v-ați mai văzut pe timpul verii, dar și dor de a petrece timp frumos împreună, dor de clipe de răgaz și de bucurie, în atmosfera pe care pasiunea pentru oameni și tradiții o creează în Ansamblul Moara de hârtie – Satul meșteșugurilor.

Și pentru că tot ne era dor, va fi printre noi și Apolodor, pinguinul călător, dar vom și prepara la Bucătăria Dealul Morii mâncăruri de care ne este dor.

Alături de echipa noastră, vin și revin week-end-ul acesta meșteșugari, artiști, tineri voluntari care vor povesti și vor lucra cu vizitatorii noștri, după cum urmează:

Sâmbătă, 10 septembrie 2022

Să-l meșterim pe Apolodor! (13.00 – 16.00) – ateliere cu dor și cu Corina Ghergu, pasionată de tot ce înseamnă lucrul de mână. Ce minuni creează puteți vedea pe pagina Povești cusute, dar mai bine veniți să o vedeți aici și să meșteriți din materiale textile, mari și mici, Apolodori(ci)! Costul de participare la atelier este de 5 galbeni. (un galben = 10 lei)

Demonstrații interactive de meșteșuguri (12.00 – 17.30): hârtie de mână, păpuși de papură, țesut la (mini-)războiul de țesut, modelaj ceramică, monede. Costul este de 1, 2, 3, 4 sau 5 galbeni (un galben = 10 lei), în funcție de obiectul realizat.

Duminică, 11 septembrie 2022

Povești despre meșteșugul fierăriei și restaurarea obiectelor din metal (12.00 – 16.00) cu Dan Iliescu, expert restaurator în lemn și metal, care va fi gazdă la Fierăria Luca din Satul meșteșugurilor.
Cine dorește își poate bate și o monedă amintire. Costul este de 1 galben.

Demonstrații interactive de meșteșuguri (12.00 – 17.30): hârtie de mână, păpuși din papură, țesut la mini-războiul de țesut, modelaj ceramică. Costul este de 1, 2, 3, 4 sau 5 galbeni (un galben = 10 lei), în funcție de obiectul realizat.

Pe lângă participarea la activități, vizita în Ansamblul Moara de hârtie – Satul meșteșugurilor este o ocazie să vă deconectați de la activitățile de zi cu zi și să descoperiți un loc al meseriilor vechi și al meșteșugurilor, un loc al frumosului și al iubirii pentru oameni.

În ambele zile, vă invităm la masă pe Dealul Morii de la 12.30 până când se termină mâncarea. Bucătăria Dealul Morii pregătește ca-ntotdeauna preparate proaspete și gustoase, de care ne este dor!

Nouă ne e dor zilele acestea de cococi, ciorbă cu afumătură, cartofi copți cu diferite sosuri, sărmăluțe la ceaun cu mămăliguță, turte cât tigaia (ca la Comana) cu brânză sau gem de casă și așa mai departe, vorba lui Gellu Naum.

Pentru oamenii din comunitate puteți dona oricând și oricât doriți, chiar și în cont. Sumele strânse ne vor folosi să continuăm campania noastră de oferire de mâncare persoanelor vulnerabile.

Vă așteptăm cu ingrediente numai bune pentru un început de toamnă cu dor!

Cu bucurie și dor,
Echipa de pe Dealul Morii din Comana