Noaptea Muzeelor la Comana – Arte în comunitate

Dragi prieteni,

În cadrul Nopții Muzeelor 2021, vă invităm să petreceți câteva ceasuri de tihnă în jurul artei și meșteșugurilor, pe Dealul Morii din Comana, vizitând un muzeu viu ce implică oameni din comunitate și artiști al căror talent este pus în valoare într-un spațiu contemporan, înrădăcinat în tradiție – Ansamblul Moara de hârtie – Satul meșteșugurilor.

Începând cu ora 19.00 veți putea vizita muzeul dedicat tiparului și legătoriei de carte și atelierele de hârtie de mână, țesut, lucru cu papura, fierărie, ceramică, lucru cu lemnul. Vor avea loc și demonstrații interactive.

De la orele 21.00 va avea loc un eveniment rar în peisajul artei ceramice românești – o ardere ceramică Raku, o tehnică tradițională japoneză fascinantă care își trage rădăcinile din Japonia secolului al XVI-lea, ce uimește și în prezent prin forță și simplitate. Această artă este în continuare practicată de meșteșugarii niponi, dar și de artiști ceramiști europeni, datorită procesului spectaculos de creație și a efectelor surprinzătoare de culoare. Mai multe detalii găsiți aici.   Pentru înscrieri, vă rugăm să ne conectați la echipa@moaradehartie.ro.

Acest eveniment va fi coordonat de Ciprian Ariciu, artist plastic, absolvent al Universității Naționale de Arte din București, membru al Uniunii Artiștilor Plastici și al Academiei Internaționale de Ceramică din Geneva, un pasionat al acestei tehnici, cu experiență de lucru în Japonia, în atelierele Kanayama din Goshogawara.

Pe durata serii, Ioan-Dan Rusen, pictor și muzeograf la Muzeul Județean „Teohari Antonescu” din Giurgiu, secția Comana, ne va bucura cu o demonstrație de pictură pe sticlă. În cadrul evenimentului, va fi pictat portretul domnitorului Vlad Țepeș, ce își leagă numele de ctitorirea Mănăstirii Comana!

În plus față de anii trecuți, la Bucătăria Dealul Morii, un proiect social ce tocmai și-a deschis porțile către publicul larg, veți găsi mâncăruri din comunitate. Vă pregătim mâncare la ceaun, plăcinte dulci și sărate, siropuri și cafele. Bucurați-vă de toate și susțineți prin cumpărarea de meniuri în așteptare pentru persoane vulnerabile din comunitatea noastră.

Vă așteptăm cu arte și bucate din comunitate!