Noaptea muzeelor la sate | Muzee sătești, muzici și povești

„Muzee sătești, muzici și povești” este evenimentul la care vă invităm în Ansamblul Moara de hârtie – Satul meșteșugurilor pe toți cei care doriți să vă bucurați de o atmosferă de tihnă, pe Dealul Morii din Comana, în compania meșteșugurilor, muzicii și a poveștilor.

Vă invităm să vizitați căsuțele noastre dedicate meșteșugurilor, mici muzee sătești, care au funcțiunea de ateliere, să participați la demonstrațiile interactive de meșteșuguri și să vă bucurați de muzica și de poveștile pe care le vor dărui invitații noștri.

18.30 – Recital vocal-instrumental:

Prof. Camelia Pavlenco – soprană, pian, Prof. Diana Spânu – Dănilă – pian și Marina Felicia Mihai – vioară, elevă a Colegiului Național de Arte „Dinu Lipatti”, Maria Bondilă – vioară, elevă a Colegiului Național de Muzică „George Enescu”.

În program, lucrări de George Enescu, Tiberiu Brediceanu și alți compozitori români.

20.00 – Șezătoare cu povești cântate la caval de Gabriel-Alexandru Gelea și spuse în faptul serii de Ioan-Dan Rusen, muzeograf în cadrul Muzeului Județean „Teohari Antonescu” din Giurgiu.

Pe durata evenimentului, vizitatorii vor putea admira expoziția „Portul popular de sărbătoare din zona Vlașca”, realizator muzeograf Alexandra Cristică, Muzeul Județean „Teohari Antonescu” din Giurgiu, partenerul nostru la ediția din acest an. Vor fi expuse şi o serie de manechine îmbrăcate cu port popular specific zonei pentru cunoașterea autenticității acestuia.

Vizitatorii vor vizita Atelierul-muzeu Moara de hârtie și vor putea participa la demonstrațiile interactive de meșteșuguri din Satul meșteșugurilor.

Cu ocazia acestui eveniment, vizitatorii sunt încurajați să poarte ii sau chiar costume tradiționale românești.

Bucătăria Dealul Morii, acreditată ca întreprindere socială, va fi deschisă și îi va îmbia pe vizitatori cu plăcinte și mâncăruri după rețete din comunitate.

Vă așteptăm cu bucurie!