Tabără de meșteșuguri pentru români din afara granițelor

În perioada 17 – 24 iunie 2018, Institutul Cultural Român împreună cu Asociația Moara de hârtie organizează tabăra „Ateliere meșteșugărești pentru românii din comunitățile istorice, ediția a II-a”.  Pe durata acestei tabere, 24 de meșteri amatori și profesioniști din comunitățile românești din Serbia, Ucraina și Republica Moldova se vor întâlni în Ansamblul Moara de hârtie – Satul meșteșugurilor din Comana, județul Giurgiu, și vor participa la ateliere de  meșteșuguri  tradiționale: țesut la război, modelaj ceramică, prelucrare a lemnului, lucru cu papura.

Scopul acestei tabere este de a-i ajuta pe românii din afara granițelor atât să se reconecteze la tradițiile și cultura românească, cât și să desfășoare apoi în țările în care trăiesc acum activități economice care să le aducă venituri suplimentare. Prin acest eveniment se pot consolida legături culturale și economice între românii din afara granițelor și România prin participarea la târguri și evenimente ce au în vedere meșteșugurile.

În luna septembrie, la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, va avea loc  o expoziție care va cuprinde lucrări ale participanților la această tabără.

Acest eveniment cultural, organizat în anul Centenarului, este un bun prilej de întâlnire în țara-mamă a românilor din patru state, de a crea împreună și de a găsi noi modalități de comunicare, colaborare și comuniune.